VIEHÄTTÄVÄ LATVIA

Latviassa27.- 30.08.20201

Perjantai 27.08         

Tallinna – Pärnu – Riika

Eckerö Linen M/S Finlandialla matka Tallinnaan, jossa on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Jatkamme Riikaan. Matkalla pieni tauko Pärnussa ja päivällinen Liepupe kartanossa. Illaksi saavumme Riikaan.

Lauantai 28.08          Riika – Jelgava – Liepaja

Hotelliaamiaisen jälkeen lyhyt kiertoajelu Riiassa ja siirrymme Jelgava-kaupunkiin.

Jelgavan Pyhän kolminaisuuden kirkon tornin museossa tutustumme kaupungin historiaan. Sen jälkeen nautimme mukavasta tunnelmasta Latvian maidon, leivän ja hunajan festivaalilla.

Matkan varrella Lieppajaan tutustumme maitokartano Berghof´iin, johon on perustettu maitomuseo. Päivällinen. Satamakaupunki Liepajassa yövymme.

Sunnuntai 29.08       Liepaja – Kuldiga – Jurmala

Aamiaisen jälkeen tutustumme Liepaja-kaupunkiin. Sen suurenmoinen jugend-puuarkkitehtuuri on säilynyt tähän päivään asti. Barokkimaisessa Pyhän kolminaisuuden katedraalissa oleva Suomen Jääkäreiden muistotaulu on koskettava muistutus tapahtumista 13 helmikuusta vuonna 1918, jolloin 1500 jääkäriä vannoi siellä valansa Suomen valtion lipulle.Tutustumme vuonna 1745 rakennetun Aprikin kartanon päärakennuksessa sijaitsevaan kotiseutumuseoon, jossa on myös Mannerheim-huone. Mannerheim omisti

kartanon vuosina 1901 – 1912.Kartanossa paljastettiin 28.5.2016 Mannerheimin muistolaatta.

Matka jatkuu kohti kylpyläkaupunki Jurmalaa.

Pikkukaupunki Kuldigassa lounastamme ja tutustumme idylliseen kaupunkiin. Kuldīgan keskiaikainen keskus on ainutlaatuinen. 1700- ja 1800-luvun viehättävät talot on rakennettu ympäri jokea, jonka takia Kuldigaa kutsutaan Latvian Venetsiaksi. Myös Ventas rumba, Euroopan levein vesiputous ja vanha tiilisilta luovat idyllisen ja rauhallisen pikkukaupungin tunnelman.

 

Yöpyminen viehättävässä Jurmala-kaupungissa, jossa on pitkät valkohiekkarannat, laajat mäntymetsät ja ainutlaatuinen puuarkkitehtuuri..

 

Maanantai 30.08       Jurmala – Tallinna

Tämän päivän tutustumiskohde on Malpilsin linna.

Latvian valtion omistama Malpilsin kartano on uusittu säilyttäen sen historiallisen, klassismin tyylille ominaisen arkkitehtonisen muodon. Barokkipuisto ja kaunis luonnonmaisema ympäröi rakennuksia. Kartanossa toimii luksushotelli. Kahvitarjoilu.

Saavumme Tallinnaan. Laivamatka Tallinna-Helsinki Eckerö Linen M/S Finlandialla

Matkan hintaan sisältyy:

  • laivaliput Hel-Tal-Hel
  • majoitus kahden hengen huoneessa 3 yötä
  • bussikuljetukset ja suomenkielinen opas koko matkan aikana